ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0036
Bilimsel isim :
Asparagus officinalis
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 39 35 43
Enerji kJ 163 146 179
Su g 88,72 87,78 89,72
Kül g 0,76 0,72 0,81
Protein g 1,19 1,06 1,31
Azot g 0,19 0,17 0,21
Yağ, toplam g 0,10 0,08 0,13
Karbonhidrat g 7,43 6,37 8,42
Lif, toplam diyet g 1,80 1,71 1,84
Lif, suda çözünür g 0,71 0,59 0,83
Lif, suda çözünmeyen g 1,10 0,99 1,19
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,44 0,40 0,49
Fruktoz g 0,71 0,71 0,71
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 8 3 11
Demir, Fe mg 0,66 0,24 0,86
Fosfor, P mg 64 20 100
Kalsiyum, Ca mg 28 10 37
Magnezyum, Mg mg 20 7 26
Potasyum, K mg 288 100 378
Sodyum, Na mg 3 1 4
Çinko, Zn mg 0,59 0,17 0,83
C vitamini mg 30,3 17,4 41,1
L-askorbik asit mg 30,2 16,9 41,1
Tiamin mg 0,103 0,086 0,119
Riboflavin mg 0,229 0,179 0,319
Niasin mg 1,048 0,888 1,153
B-6 vitamini, toplam mg 0,118 0,036 0,186
Folat, gıda µg 80 12 119
A vitamini RE 23 7 38
Beta-karoten µg 272 88 456
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 1588 1563 1612
K-1 vitamini µg 62,9 54,9 72,2
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.