ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0037
Bilimsel isim :
Brassica oleracea var. capitata subvar.alba
Yöresel isim :
Top lahana, Göbekli lahana
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 26 22 29
Enerji kJ 110 93 123
Su g 92,04 91,39 93,08
Kül g 0,61 0,52 0,74
Protein g 0,86 0,42 1,35
Azot g 0,14 0,07 0,22
Yağ, toplam g 0,20 0,17 0,24
Karbonhidrat g 4,19 3,61 5,43
Lif, toplam diyet g 2,10 1,99 2,52
Lif, suda çözünür g 0,71 0,23 1,07
Lif, suda çözünmeyen g 1,33 1,16 1,82
Sakaroz g 0,12 0,00 0,36
Glukoz g 1,72 0,82 2,96
Fruktoz g 1,22 0,36 2,40
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 35 13 76
Demir, Fe mg 0,24 0,17 0,32
Fosfor, P mg 21 19 24
Kalsiyum, Ca mg 46 27 67
Magnezyum, Mg mg 11 8 16
Potasyum, K mg 201 162 241
Sodyum, Na mg 14 5 30
Çinko, Zn mg 0,18 0,08 0,32
C vitamini mg 37,2 28,3 44,2
L-askorbik asit mg 32,9 25,0 43,9
Tiamin mg 0,059 0,035 0,093
Riboflavin mg 0,041 0,029 0,050
Niasin mg 0,328 0,298 0,368
B-6 vitamini, toplam mg 0,091 0,035 0,145
Folat, gıda µg 47 36 60
A vitamini RE 10 5 17
Beta-karoten µg 117 61 208
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 75 22 184
K-1 vitamini µg 82,6 61,5 99,2
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.