ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0040
Bilimsel isim :
Brassica oleracea var. capitata subvar.rubra
Yöresel isim :
Mor lahana
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 36 30 42
Enerji kJ 150 126 174
Su g 89,64 88,06 91,15
Kül g 0,68 0,57 0,78
Protein g 0,52 0,44 0,59
Azot g 0,08 0,07 0,09
Yağ, toplam g 0,21 0,17 0,25
Karbonhidrat g 6,99 5,61 8,35
Lif, toplam diyet g 1,96 1,83 2,36
Lif, suda çözünür g 0,73 0,16 1,25
Lif, suda çözünmeyen g 1,23 0,68 1,79
Sakaroz g 0,87 0,45 1,39
Glukoz g 1,73 0,66 2,09
Fruktoz g 1,11 0,47 1,68
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 42 30 66
Demir, Fe mg 0,29 0,16 0,54
Fosfor, P mg 26 16 46
Kalsiyum, Ca mg 43 35 53
Magnezyum, Mg mg 21 13 43
Potasyum, K mg 268 203 325
Sodyum, Na mg 17 12 26
Çinko, Zn mg 0,17 0,12 0,32
C vitamini mg 66,4 48,1 86,5
L-askorbik asit mg 50,6 19,9 86,5
Tiamin mg 0,023 0,010 0,028
Riboflavin mg 0,036 0,026 0,050
Niasin mg 0,390 0,322 0,440
B-6 vitamini, toplam mg 0,107 0,043 0,192
Folat, gıda µg 54 23 88
A vitamini RE 15 11 16
Beta-karoten µg 174 136 193
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 83 21 110
K-1 vitamini µg 37,6 24,2 48,4
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.