ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0041
Bilimsel isim :
Agaricus bisporus
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
4,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 24 20 26
Enerji kJ 100 85 110
Su g 92,92 92,09 93,62
Kül g 0,69 0,53 0,82
Protein g 1,50 1,31 1,69
Azot g 0,34 0,30 0,39
Yağ, toplam g 0,41 0,33 0,44
Karbonhidrat g 2,59 1,85 3,17
Lif, toplam diyet g 1,88 0,87 2,22
Lif, suda çözünür g 0,22 0,12 0,30
Lif, suda çözünmeyen g 1,67 0,75 1,98
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 1,67 1,01 2,19
Fruktoz g 0,06 0,00 0,12
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 1,74 1,36 2,33
Ksilitol g 0,05 0,00 0,09
Tuz mg 19 11 31
Demir, Fe mg 1,08 0,58 2,48
Fosfor, P mg 86 65 104
Kalsiyum, Ca mg 3 1 5
Magnezyum, Mg mg 11 8 14
Potasyum, K mg 431 294 838
Sodyum, Na mg 7 5 12
Çinko, Zn mg 0,65 0,37 1,44
Selenyum, Se µg 15,0 0,6 25,7
C vitamini mg 4,8 0,4 8,7
L-askorbik asit mg 4,5 0,4 8,7
Tiamin mg 0,062 0,043 0,098
Riboflavin mg 0,256 0,166 0,461
Niasin mg 5,229 4,218 5,775
B-6 vitamini, toplam mg 0,072 0,036 0,099
A vitamini RE 2 0 4
Beta-karoten µg 22 0 53
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 14 5 26
K-2 vitamini µg 1,0 0,0 2,2
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.