ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
VITK2
Birim:
µg - Mikrogram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
104 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 31,0 µg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 24,5 µg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 21,8 µg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 21,3 µg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 20,7 µg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 20,2 µg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 20,1 µg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 19,8 µg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 18,0 µg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 17,8 µg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 17,1 µg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 16,8 µg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 16,5 µg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 16,3 µg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 15,5 µg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 14,3 µg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 14,2 µg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 14,1 µg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 13,0 µg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 13,0 µg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 12,9 µg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 12,8 µg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 12,3 µg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 11,5 µg
Kaymak, pastörize (süt yağı ≥ % 60) » Süt ve süt ürünleri 11,2 µg
Yaprak sarma, etli, Safranbolu » Geleneksel gıdalar 10,6 µg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 8,9 µg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 8,6 µg
Tereyağı, kahvaltılık, pastörize (süt yağı ≥ % 82) » Süt ve süt ürünleri 8,4 µg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 8,3 µg
Koyun, kuyruk yağı » Et ve et ürünleri 8,3 µg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 8,0 µg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 8,0 µg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 6,8 µg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 6,4 µg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 6,3 µg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 5,5 µg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 5,4 µg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 4,7 µg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 4,7 µg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 4,5 µg
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 4,4 µg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 4,2 µg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 4,2 µg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 4,2 µg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 4,1 µg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 4,1 µg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 3,8 µg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 3,7 µg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 3,7 µg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 3,6 µg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 3,6 µg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 3,5 µg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 3,4 µg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 3,3 µg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 3,1 µg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 2,9 µg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 2,8 µg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 2,8 µg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 2,8 µg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 2,7 µg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 2,7 µg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 2,6 µg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 2,6 µg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 2,6 µg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 2,5 µg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 2,5 µg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 2,5 µg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 2,4 µg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 2,2 µg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 2,2 µg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 2,1 µg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 2,1 µg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 1,9 µg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 1,9 µg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 1,8 µg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 1,8 µg
Mantar, beyaz şapkalı » Sebze ve sebze ürünleri 1,0 µg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 0,9 µg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 0,9 µg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 0,9 µg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 0,6 µg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 0,3 µg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,2 µg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 0,0 µg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 0,0 µg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,0 µg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 0,0 µg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,0 µg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,0 µg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,0 µg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 0,0 µg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 0,0 µg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 0,0 µg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,0 µg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 0,0 µg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 0,0 µg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 0,0 µg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 0,0 µg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,0 µg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 0,0 µg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 0,0 µg
Mersin cezeryesi, cevizli » Geleneksel gıdalar 0,0 µg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 0,0 µg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.