ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0047
Bilimsel isim :
Mentha piperita
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 41 35 48
Enerji kJ 172 146 201
Su g 85,98 83,16 87,99
Kül g 1,48 1,10 1,71
Protein g 3,37 2,20 3,94
Azot g 0,54 0,35 0,63
Yağ, toplam g 0,88 0,60 1,16
Karbonhidrat g 1,60 0,19 4,01
Lif, toplam diyet g 6,69 3,46 9,18
Lif, suda çözünür g 0,75 0,30 1,27
Lif, suda çözünmeyen g 5,95 3,14 7,92
Sakaroz g 0,04 0,00 0,10
Glukoz g 0,17 0,05 0,30
Fruktoz g 0,08 0,06 0,14
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 11 6 21
Demir, Fe mg 5,70 3,93 7,99
Fosfor, P mg 63 47 70
Kalsiyum, Ca mg 209 172 250
Magnezyum, Mg mg 88 66 103
Potasyum, K mg 321 227 388
Sodyum, Na mg 5 2 8
Çinko, Zn mg 0,58 0,49 0,66
C vitamini mg 25,7 13,3 33,9
L-askorbik asit mg 25,6 12,6 33,9
Tiamin mg 0,079 0,006 0,173
Riboflavin mg 0,285 0,246 0,334
Niasin mg 1,537 0,908 1,858
B-6 vitamini, toplam mg 0,261 0,064 0,548
Folat, gıda µg 102 65 144
A vitamini RE 597 413 905
Beta-karoten µg 7166 4951 10863
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 3178 1030 6899
K-1 vitamini µg 1090,5 1003,1 1197,4
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.