ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0050
Bilimsel isim :
Solanum. tuberosum L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 70 63 75
Enerji kJ 293 262 313
Su g 81,20 79,61 82,78
Kül g 0,82 0,60 0,97
Protein g 1,48 1,37 1,63
Azot g 0,24 0,22 0,26
Yağ, toplam g 0,23 0,15 0,56
Karbonhidrat g 14,73 12,82 16,01
Lif, toplam diyet g 1,54 1,08 1,86
Lif, suda çözünür g 0,41 0,08 0,72
Lif, suda çözünmeyen g 1,13 0,79 1,69
Nişasta g 13,83 12,10 15,16
Sakaroz g 0,50 0,00 1,97
Glukoz g 0,15 0,00 0,47
Fruktoz g 0,13 0,00 0,46
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 3 16
Demir, Fe mg 0,40 0,29 0,67
Fosfor, P mg 46 33 64
Kalsiyum, Ca mg 8 4 13
Magnezyum, Mg mg 21 10 26
Potasyum, K mg 326 177 369
Sodyum, Na mg 3 1 6
Çinko, Zn mg 0,34 0,15 0,55
C vitamini mg 24,2 16,4 35,6
L-askorbik asit mg 22,6 4,5 35,6
Tiamin mg 0,135 0,107 0,180
Riboflavin mg 0,032 0,021 0,067
Niasin mg 1,511 1,286 1,789
B-6 vitamini, toplam mg 0,170 0,064 0,289
Folat, gıda µg 10 4 14
A vitamini RE 2 1 5
Beta-karoten µg 29 9 65
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 31 8 65
K-1 vitamini µg 0,8 0,0 1,4
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.