ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0051
Bilimsel isim :
Solanum. tuberosum L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 68 62 74
Enerji kJ 286 258 310
Su g 81,68 80,25 83,25
Kül g 0,80 0,58 0,93
Protein g 1,48 1,38 1,56
Azot g 0,24 0,22 0,25
Yağ, toplam g 0,23 0,13 0,30
Karbonhidrat g 14,37 12,47 16,05
Lif, toplam diyet g 1,44 1,24 1,67
Lif, suda çözünür g 0,38 0,18 0,47
Lif, suda çözünmeyen g 1,06 0,88 1,19
Nişasta g 11,62 9,31 13,01
Sakaroz g 0,17 0,00 0,45
Glukoz g 0,35 0,10 1,41
Fruktoz g 0,27 0,03 1,10
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 3 15
Demir, Fe mg 0,51 0,33 0,60
Fosfor, P mg 51 34 69
Kalsiyum, Ca mg 6 6 8
Magnezyum, Mg mg 20 15 26
Potasyum, K mg 325 272 375
Sodyum, Na mg 3 1 6
Çinko, Zn mg 0,27 0,16 0,36
C vitamini mg 24,0 15,8 33,2
L-askorbik asit mg 17,1 0,8 33,2
Tiamin mg 0,135 0,102 0,175
Riboflavin mg 0,029 0,011 0,072
Niasin mg 1,581 1,300 1,863
B-6 vitamini, toplam mg 0,120 0,080 0,187
Folat, gıda µg 14 11 16
A vitamini RE 6 1 22
Beta-karoten µg 73 16 262
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 44 12 167
K-1 vitamini µg 0,0 0,0 0,0
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.