ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0055
Bilimsel isim :
Allium porrum
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 34 28 37
Enerji kJ 141 118 156
Su g 89,92 88,70 91,59
Kül g 0,57 0,34 0,76
Protein g 0,26 0,13 0,36
Azot g 0,04 0,02 0,06
Yağ, toplam g 0,33 0,17 0,46
Karbonhidrat g 5,90 5,08 7,39
Lif, toplam diyet g 3,01 1,94 4,09
Lif, suda çözünür g 0,59 0,04 1,04
Lif, suda çözünmeyen g 2,43 1,84 3,14
Sakaroz g 0,00 0,00 0,01
Glukoz g 1,52 1,27 1,82
Fruktoz g 2,09 1,62 2,53
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 36 15 63
Demir, Fe mg 0,63 0,27 1,43
Fosfor, P mg 26 9 33
Kalsiyum, Ca mg 50 29 74
Magnezyum, Mg mg 15 10 25
Potasyum, K mg 196 130 302
Sodyum, Na mg 14 6 25
Çinko, Zn mg 3,47 0,13 23,10
C vitamini mg 22,3 17,1 27,8
L-askorbik asit mg 20,9 16,9 24,7
Tiamin mg 0,037 0,026 0,049
Riboflavin mg 0,039 0,032 0,049
Niasin mg 0,384 0,126 0,611
B-6 vitamini, toplam mg 0,132 0,090 0,196
Folat, gıda µg 59 46 74
A vitamini RE 15 7 47
Beta-karoten µg 177 81 566
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 143 31 684
K-1 vitamini µg 60,8 55,6 64,8
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.