ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0042
Bilimsel isim :
Citrus sinensis (L) Osbeck
Yöresel isim :
Yaz portakalı
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 49 44 54
Enerji kJ 204 183 224
Su g 87,14 86,25 88,29
Kül g 0,49 0,39 0,70
Protein g 0,70 0,63 0,84
Azot g 0,11 0,10 0,13
Yağ, toplam g 0,60 0,46 0,71
Karbonhidrat g 9,18 7,60 10,72
Lif, toplam diyet g 1,89 0,78 4,13
Lif, suda çözünür g 0,72 0,17 1,33
Lif, suda çözünmeyen g 1,17 0,05 2,80
Sakaroz g 2,18 0,88 3,14
Glukoz g 1,91 1,43 2,20
Fruktoz g 2,06 1,51 2,35
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 4 2 8
Demir, Fe mg 0,17 0,08 0,32
Fosfor, P mg 21 16 28
Kalsiyum, Ca mg 39 20 57
Magnezyum, Mg mg 13 12 16
Potasyum, K mg 153 114 175
Sodyum, Na mg 2 1 3
Çinko, Zn mg 0,08 0,06 0,12
Selenyum, Se µg 0,3 0,2 0,4
C vitamini mg 47,4 40,0 57,5
L-askorbik asit mg 46,7 40,0 57,5
Tiamin mg 0,084 0,048 0,112
Riboflavin mg 0,028 0,026 0,031
Niasin mg 0,314 0,304 0,329
B-6 vitamini, toplam mg 0,066 0,032 0,088
Folat, gıda µg 43 41 44
A vitamini RE 6 4 7
Beta-karoten µg 75 50 87
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 23 3 62
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.