ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0056
Bilimsel isim :
Foeniculum vulgare
Yöresel isim :
Raziyane, Arapsaçı
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 45 39 49
Enerji kJ 188 163 204
Su g 84,70 84,28 85,31
Kül g 2,27 2,03 2,74
Protein g 3,86 2,34 6,10
Azot g 0,62 0,37 0,98
Yağ, toplam g 0,39 0,30 0,51
Karbonhidrat g 4,19 0,33 5,99
Lif, toplam diyet g 4,58 3,90 5,34
Lif, suda çözünür g 0,42 0,14 0,83
Lif, suda çözünmeyen g 4,16 3,76 4,52
Sakaroz g 0,06 0,00 0,15
Glukoz g 0,28 0,08 0,60
Fruktoz g 0,53 0,10 2,20
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 472 285 760
Demir, Fe mg 11,11 2,11 22,05
Fosfor, P mg 75 63 96
Kalsiyum, Ca mg 243 86 368
Magnezyum, Mg mg 96 58 149
Potasyum, K mg 604 512 803
Sodyum, Na mg 189 114 304
Çinko, Zn mg 0,59 0,39 0,71
C vitamini mg 76,9 48,6 98,0
L-askorbik asit mg 75,9 48,6 97,5
Tiamin mg 0,023 0,011 0,036
Riboflavin mg 0,097 0,029 0,266
Niasin mg 1,875 1,355 2,245
B-6 vitamini, toplam mg 0,102 0,034 0,206
Folat, gıda µg 51 45 58
A vitamini RE 312 193 549
Beta-karoten µg 3746 2314 6582
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 4833 3444 7275
K-1 vitamini µg 482,6 475,7 487,5
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.