ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0057
Bilimsel isim :
Eruca sativum
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 26 21 39
Enerji kJ 109 87 162
Su g 91,26 88,08 93,10
Kül g 1,58 1,22 2,12
Protein g 2,57 1,49 2,94
Azot g 0,41 0,24 0,47
Yağ, toplam g 0,27 0,12 0,69
Karbonhidrat g 2,38 1,16 3,63
Lif, toplam diyet g 1,94 1,21 3,25
Lif, suda çözünür g 0,43 0,16 1,52
Lif, suda çözünmeyen g 1,52 1,04 1,90
Sakaroz g 0,02 0,00 0,05
Glukoz g 0,15 0,05 0,33
Fruktoz g 0,08 0,00 0,26
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 34 13 54
Demir, Fe mg 6,11 4,26 9,72
Fosfor, P mg 48 38 64
Kalsiyum, Ca mg 229 153 329
Magnezyum, Mg mg 54 24 76
Potasyum, K mg 397 341 463
Sodyum, Na mg 14 5 21
Çinko, Zn mg 0,54 0,42 0,70
C vitamini mg 109,4 73,1 134,5
L-askorbik asit mg 108,3 67,0 134,5
Tiamin mg 0,094 0,061 0,164
Riboflavin mg 0,152 0,022 0,195
Niasin mg 1,216 0,083 1,696
B-6 vitamini, toplam mg 0,140 0,117 0,178
Folat, gıda µg 60 44 69
A vitamini RE 237 167 310
Beta-karoten µg 2848 2002 3725
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 1762 486 3199
K-1 vitamini µg 383,7 305,5 437,9
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.