ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0021
Bilimsel isim :
Cucumis sativus
Yöresel isim :
Hıyar
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 16 13 23
Enerji kJ 69 54 98
Su g 95,73 94,23 96,38
Kül g 0,31 0,25 0,38
Protein g 0,37 0,19 0,44
Azot g 0,06 0,03 0,07
Yağ, toplam g 0,32 0,11 0,62
Karbonhidrat g 2,75 2,27 3,90
Lif, toplam diyet g 0,52 0,38 0,71
Lif, suda çözünür g 0,19 0,07 0,42
Lif, suda çözünmeyen g 0,32 0,11 0,47
Sakaroz g 0,00 0,00 0,02
Glukoz g 0,73 0,35 1,22
Fruktoz g 0,94 0,69 1,40
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 5 9
Demir, Fe mg 0,21 0,18 0,28
Fosfor, P mg 27 22 32
Kalsiyum, Ca mg 19 11 27
Magnezyum, Mg mg 13 11 19
Potasyum, K mg 156 112 223
Sodyum, Na mg 3 2 4
Çinko, Zn mg 0,21 0,16 0,33
C vitamini mg 11,0 7,8 16,1
L-askorbik asit mg 10,9 7,6 16,0
Tiamin mg 0,024 0,011 0,045
Riboflavin mg 0,029 0,010 0,064
Niasin mg 0,176 0,113 0,235
B-6 vitamini, toplam mg 0,039 0,036 0,041
Folat, gıda µg 7 5 9
A vitamini RE 9 4 20
Beta-karoten µg 107 52 238
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 65 11 174
K-1 vitamini µg 11,7 2,6 31,6
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.