ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0058
Bilimsel isim :
Allium sativum
Yöresel isim :
Yeşil sarmısak
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 72 61 78
Enerji kJ 301 257 325
Su g 79,80 78,47 82,32
Kül g 1,51 1,45 1,62
Protein g 2,84 2,69 2,94
Azot g 0,46 0,43 0,47
Yağ, toplam g 0,29 0,18 0,67
Karbonhidrat g 13,41 10,84 15,15
Lif, toplam diyet g 2,14 1,90 2,65
Lif, suda çözünür g 0,55 0,22 1,77
Lif, suda çözünmeyen g 1,59 0,88 1,82
Sakaroz g 0,56 0,05 1,16
Glukoz g 1,02 0,14 2,49
Fruktoz g 1,48 0,15 3,27
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 6 9
Demir, Fe mg 0,77 0,60 0,95
Fosfor, P mg 103 87 120
Kalsiyum, Ca mg 10 8 11
Magnezyum, Mg mg 19 16 21
Potasyum, K mg 318 302 334
Sodyum, Na mg 3 2 4
Çinko, Zn mg 0,76 0,64 0,87
C vitamini mg 28,2 16,6 35,1
L-askorbik asit mg 28,2 16,6 35,1
Tiamin mg 0,090 0,058 0,132
Riboflavin mg 0,104 0,057 0,122
Niasin mg 1,302 0,801 1,609
B-6 vitamini, toplam mg 0,208 0,137 0,316
Folat, gıda µg 50 44 56
A vitamini RE 18 8 24
Beta-karoten µg 220 98 291
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 272 30 354
K-1 vitamini µg 122,2 118,7 125,8
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.