ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0067
Bilimsel isim :
Allium sativum
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 129 117 136
Enerji kJ 539 489 568
Su g 65,88 64,14 68,08
Kül g 1,24 0,91 1,43
Protein g 5,21 3,07 6,44
Azot g 0,83 0,49 1,03
Yağ, toplam g 0,54 0,18 0,74
Karbonhidrat g 24,48 20,80 27,72
Lif, toplam diyet g 2,64 2,47 3,11
Lif, suda çözünür g 1,60 1,50 1,85
Lif, suda çözünmeyen g 1,05 0,93 1,26
Sakaroz g 0,46 0,03 0,94
Glukoz g 0,42 0,13 1,22
Fruktoz g 0,78 0,07 2,17
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 17 8 28
Demir, Fe mg 0,94 0,42 1,63
Fosfor, P mg 156 119 191
Kalsiyum, Ca mg 16 9 23
Magnezyum, Mg mg 28 19 34
Potasyum, K mg 474 384 537
Sodyum, Na mg 7 3 11
Çinko, Zn mg 0,98 0,77 1,35
C vitamini mg 10,9 7,9 15,8
L-askorbik asit mg 10,9 7,9 15,8
Tiamin mg 0,084 0,060 0,112
Riboflavin mg 0,034 0,020 0,094
Niasin mg 0,564 0,493 0,696
B-6 vitamini, toplam mg 1,146 0,528 1,542
Folat, gıda µg 10 6 16
A vitamini RE 2 2 3
Beta-karoten µg 29 27 31
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 12 10 14
K-1 vitamini µg 1,2 0,0 3,0
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.