ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0059
Bilimsel isim :
Portulaca oleracea
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 22 18 25
Enerji kJ 92 77 103
Su g 92,48 91,76 93,61
Kül g 1,40 0,99 1,90
Protein g 2,64 2,56 2,81
Azot g 0,42 0,41 0,45
Yağ, toplam g 0,12 0,09 0,16
Karbonhidrat g 1,77 0,81 2,60
Lif, toplam diyet g 1,59 1,47 1,78
Lif, suda çözünür g 0,49 0,41 0,59
Lif, suda çözünmeyen g 1,10 1,04 1,19
Sakaroz g 0,01 0,00 0,03
Glukoz g 0,13 0,10 0,17
Fruktoz g 0,09 0,06 0,12
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 101 44 165
Demir, Fe mg 4,45 2,97 5,93
Fosfor, P mg 46 41 53
Kalsiyum, Ca mg 155 101 221
Magnezyum, Mg mg 118 64 163
Potasyum, K mg 414 284 552
Sodyum, Na mg 41 18 66
Çinko, Zn mg 0,74 0,46 1,17
C vitamini mg 24,6 21,0 26,9
L-askorbik asit mg 20,1 0,0 26,9
Tiamin mg 0,010 0,004 0,014
Riboflavin mg 0,105 0,050 0,128
Niasin mg 0,771 0,465 0,953
B-6 vitamini, toplam mg 0,160 0,106 0,200
Folat, gıda µg 46 30 75
A vitamini RE 300 191 453
Beta-karoten µg 3606 2295 5433
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 2438 605 4865
K-1 vitamini µg 303,4 277,1 353,6
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.