ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0061
Bilimsel isim :
Allium cepa
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 43 34 49
Enerji kJ 179 141 206
Su g 88,39 86,80 90,67
Kül g 0,48 0,15 0,61
Protein g 0,93 0,80 1,11
Azot g 0,15 0,13 0,18
Yağ, toplam g 0,16 0,00 0,25
Karbonhidrat g 8,78 6,25 10,54
Lif, toplam diyet g 1,52 1,21 1,73
Lif, suda çözünür g 0,32 0,16 0,54
Lif, suda çözünmeyen g 1,20 0,71 1,56
Sakaroz g 0,66 0,41 1,02
Glukoz g 1,80 1,21 3,18
Fruktoz g 1,97 1,17 3,37
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 4 11
Demir, Fe mg 0,19 0,15 0,22
Fosfor, P mg 25 18 39
Kalsiyum, Ca mg 31 13 40
Magnezyum, Mg mg 13 9 18
Potasyum, K mg 184 125 279
Sodyum, Na mg 3 1 5
Çinko, Zn mg 0,15 0,10 0,21
Selenyum, Se µg 0,4 0,4 0,4
C vitamini mg 6,8 3,8 8,8
L-askorbik asit mg 6,8 3,8 8,8
Tiamin mg 0,040 0,027 0,052
Riboflavin mg 0,027 0,011 0,080
Niasin mg 0,348 0,281 0,427
B-6 vitamini, toplam mg 0,106 0,035 0,210
A vitamini RE 5 2 10
Beta-karoten µg 55 23 122
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 8 3 11
K-1 vitamini µg 0,7 0,0 2,3
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.