ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0060
Bilimsel isim :
Allium cepa
Yöresel isim :
Yeşil soğan
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 29 26 32
Enerji kJ 121 110 134
Su g 91,46 90,11 92,41
Kül g 0,84 0,47 1,25
Protein g 1,31 0,96 1,50
Azot g 0,21 0,15 0,24
Yağ, toplam g 0,19 0,08 0,24
Karbonhidrat g 4,63 3,68 5,46
Lif, toplam diyet g 1,72 1,31 2,00
Lif, suda çözünür g 0,56 0,18 0,82
Lif, suda çözünmeyen g 1,16 0,82 1,43
Sakaroz g 0,24 0,00 1,36
Glukoz g 0,69 0,38 1,12
Fruktoz g 0,87 0,48 1,33
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 63 36 88
Demir, Fe mg 2,06 1,42 2,82
Fosfor, P mg 34 26 39
Kalsiyum, Ca mg 79 70 95
Magnezyum, Mg mg 32 24 42
Potasyum, K mg 275 235 348
Sodyum, Na mg 25 14 35
Çinko, Zn mg 0,25 0,19 0,34
C vitamini mg 21,0 18,5 25,3
L-askorbik asit mg 20,9 18,5 25,3
Tiamin mg 0,072 0,055 0,084
Riboflavin mg 0,084 0,074 0,095
Niasin mg 0,800 0,676 1,021
B-6 vitamini, toplam mg 0,107 0,064 0,134
Folat, gıda µg 61 41 83
A vitamini RE 142 95 289
Beta-karoten µg 1709 1145 3467
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 701 412 1224
K-1 vitamini µg 92,0 66,0 107,1
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.