ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0062
Bilimsel isim :
Lepidium sativum
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 28 20 38
Enerji kJ 119 85 161
Su g 90,05 87,95 92,23
Kül g 1,85 1,40 2,72
Protein g 2,45 2,09 2,66
Azot g 0,39 0,33 0,43
Yağ, toplam g 0,52 0,10 0,83
Karbonhidrat g 1,84 0,38 4,30
Lif, toplam diyet g 3,30 2,26 4,80
Lif, suda çözünür g 0,89 0,75 1,32
Lif, suda çözünmeyen g 2,52 2,09 3,48
Sakaroz g 0,01 0,00 0,04
Glukoz g 0,10 0,02 0,38
Fruktoz g 0,07 0,04 0,21
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,02
Tuz mg 109 61 235
Demir, Fe mg 11,74 6,02 18,57
Fosfor, P mg 77 45 103
Kalsiyum, Ca mg 213 132 272
Magnezyum, Mg mg 67 26 124
Potasyum, K mg 462 388 559
Sodyum, Na mg 44 25 94
Çinko, Zn mg 0,88 0,51 1,62
C vitamini mg 85,4 49,9 133,4
L-askorbik asit mg 81,9 25,6 133,4
Tiamin mg 0,080 0,031 0,130
Riboflavin mg 0,212 0,184 0,250
Niasin mg 1,566 1,338 2,178
B-6 vitamini, toplam mg 0,218 0,148 0,373
Folat, gıda µg 114 71 168
A vitamini RE 330 153 602
Beta-karoten µg 3964 1841 7226
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 2899 116 7871
K-1 vitamini µg 410,4 323,5 578,7
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.