ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0063
Bilimsel isim :
Raphanus sativus
Yöresel isim :
Minik turp, Yazlık turp
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 22 13 26
Enerji kJ 94 55 110
Su g 93,04 92,08 95,69
Kül g 0,70 0,49 1,05
Protein g 0,36 0,12 0,63
Azot g 0,06 0,02 0,10
Yağ, toplam g 0,23 0,09 0,31
Karbonhidrat g 3,81 1,77 4,79
Lif, toplam diyet g 1,86 1,37 2,78
Lif, suda çözünür g 0,16 0,02 0,30
Lif, suda çözünmeyen g 1,69 1,19 2,72
Sakaroz g 0,03 0,00 0,08
Glukoz g 1,15 0,47 1,68
Fruktoz g 0,81 0,30 1,22
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 135 12 305
Demir, Fe mg 2,98 0,50 10,40
Fosfor, P mg 22 10 31
Kalsiyum, Ca mg 48 8 84
Magnezyum, Mg mg 15 2 21
Potasyum, K mg 246 90 345
Sodyum, Na mg 54 5 122
Çinko, Zn mg 0,22 0,10 0,44
C vitamini mg 21,1 15,4 26,4
L-askorbik asit mg 20,6 14,8 26,1
Tiamin mg 0,034 0,011 0,096
Riboflavin mg 0,032 0,017 0,048
Niasin mg 0,296 0,220 0,487
B-6 vitamini, toplam mg 0,092 0,046 0,186
Folat, gıda µg 102 71 133
A vitamini RE 4 2 6
Beta-karoten µg 44 19 66
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 19 4 47
K-1 vitamini µg 0,4 0,0 0,9
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.