ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0064
Bilimsel isim :
Raphanus sativus
Yöresel isim :
Kestane turpu
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 27 21 35
Enerji kJ 111 87 148
Su g 92,13 89,72 93,56
Kül g 0,68 0,42 0,92
Protein g 0,08 0,00 0,31
Azot g 0,01 0,00 0,05
Yağ, toplam g 0,44 0,16 0,74
Karbonhidrat g 4,49 3,76 5,81
Lif, toplam diyet g 2,18 1,60 2,92
Lif, suda çözünür g 0,17 0,05 0,28
Lif, suda çözünmeyen g 1,98 1,54 2,56
Sakaroz g 0,29 0,08 0,47
Glukoz g 1,47 1,25 1,77
Fruktoz g 0,85 0,72 1,07
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 58 37 96
Demir, Fe mg 0,19 0,11 0,29
Fosfor, P mg 21 16 31
Kalsiyum, Ca mg 42 30 56
Magnezyum, Mg mg 13 10 20
Potasyum, K mg 235 188 298
Sodyum, Na mg 23 15 38
Çinko, Zn mg 0,16 0,07 0,25
C vitamini mg 19,2 16,1 23,6
L-askorbik asit mg 18,8 15,0 23,6
Tiamin mg 0,031 0,024 0,040
Riboflavin mg 0,018 0,011 0,026
Niasin mg 0,249 0,187 0,370
B-6 vitamini, toplam mg 0,055 0,038 0,073
Folat, gıda µg 117 104 137
A vitamini RE 3 3 4
Beta-karoten µg 38 34 47
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 8 1 14
K-1 vitamini µg 1,9 1,2 3,0
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.