ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0065
Bilimsel isim :
Raphanus sativus
Yöresel isim :
Bayır turpu, Öksürük turpu, Kara turp
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 34 29 37
Enerji kJ 144 121 155
Su g 89,69 88,86 91,02
Kül g 0,78 0,57 1,07
Protein g 0,33 0,00 0,69
Azot g 0,05 0,00 0,11
Yağ, toplam g 0,17 0,08 0,34
Karbonhidrat g 6,74 5,38 7,63
Lif, toplam diyet g 2,29 1,54 2,83
Lif, suda çözünür g 0,14 0,07 0,19
Lif, suda çözünmeyen g 2,15 1,48 2,66
Sakaroz g 0,66 0,32 1,03
Glukoz g 1,80 1,33 2,49
Fruktoz g 0,78 0,59 0,99
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,64 0,00 1,43
Tuz mg 126 72 244
Demir, Fe mg 0,27 0,15 0,37
Fosfor, P mg 27 16 40
Kalsiyum, Ca mg 52 25 81
Magnezyum, Mg mg 16 11 24
Potasyum, K mg 207 159 232
Sodyum, Na mg 50 29 97
Çinko, Zn mg 0,16 0,10 0,23
C vitamini mg 17,8 14,3 23,9
L-askorbik asit mg 17,6 14,3 23,7
Tiamin mg 0,049 0,023 0,073
Riboflavin mg 0,032 0,027 0,039
Niasin mg 0,373 0,269 0,600
B-6 vitamini, toplam mg 0,101 0,086 0,120
Folat, gıda µg 118 84 152
A vitamini RE 3 1 6
Beta-karoten µg 33 14 66
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 8 1 20
K-1 vitamini µg 1,7 1,4 2,0
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.