ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0002
Bilimsel isim :
Vicia faba
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 47 42 53
Enerji kJ 199 174 222
Su g 86,92 85,04 88,35
Kül g 0,77 0,67 0,91
Protein g 3,61 3,21 4,34
Azot g 0,58 0,51 0,69
Yağ, toplam g 0,98 0,81 1,35
Karbonhidrat g 4,36 3,22 6,03
Lif, toplam diyet g 3,36 1,55 4,38
Lif, suda çözünür g 1,44 0,31 3,44
Lif, suda çözünmeyen g 1,35 0,04 4,01
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 1,44 1,06 1,59
Fruktoz g 0,48 0,37 0,66
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 19 6 32
Demir, Fe mg 1,12 0,74 1,61
Fosfor, P mg 54 37 75
Kalsiyum, Ca mg 58 50 83
Magnezyum, Mg mg 36 26 42
Potasyum, K mg 305 192 400
Sodyum, Na mg 8 2 13
Çinko, Zn mg 0,42 0,34 0,51
Selenyum, Se µg 1,2 0,0 3,5
C vitamini mg 29,0 20,9 36,9
L-askorbik asit mg 28,1 16,6 36,8
Tiamin mg 0,063 0,039 0,091
Riboflavin mg 0,090 0,014 0,114
Niasin mg 0,888 0,586 1,957
B-6 vitamini, toplam mg 0,178 0,094 0,219
Folat, gıda µg 66 40 91
A vitamini RE 37 25 49
Beta-karoten µg 447 300 582
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 260 17 732
K-1 vitamini µg 90,9 58,6 150,1
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.