ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0023
Bilimsel isim :
Spinacia oleracea
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 24 21 34
Enerji kJ 102 86 143
Su g 91,38 88,96 92,29
Kül g 2,00 1,79 2,26
Protein g 2,49 2,08 3,34
Azot g 0,40 0,33 0,53
Yağ, toplam g 0,49 0,26 1,03
Karbonhidrat g 1,37 0,97 1,65
Lif, toplam diyet g 2,27 1,60 2,99
Lif, suda çözünür g 0,67 0,38 0,96
Lif, suda çözünmeyen g 1,60 0,85 2,61
Sakaroz g 0,08 0,02 0,15
Glukoz g 0,12 0,09 0,16
Fruktoz g 0,36 0,02 1,01
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 193 62 542
Demir, Fe mg 9,71 6,88 13,32
Fosfor, P mg 29 19 37
Kalsiyum, Ca mg 143 40 239
Magnezyum, Mg mg 116 56 236
Potasyum, K mg 529 280 839
Sodyum, Na mg 77 25 217
Çinko, Zn mg 0,42 0,31 0,49
Selenyum, Se µg 0,8 0,0 2,3
C vitamini mg 35,7 27,5 54,0
L-askorbik asit mg 27,2 8,8 38,0
Tiamin mg 0,088 0,052 0,127
Riboflavin mg 0,198 0,137 0,287
Niasin mg 0,960 0,802 1,575
B-6 vitamini, toplam mg 0,249 0,177 0,302
Folat, gıda µg 264 200 316
A vitamini RE 666 594 750
Beta-karoten µg 7987 7132 8997
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 10012 9089 10837
K-1 vitamini µg 336,4 183,0 546,2
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.