ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0025
Bilimsel isim :
Castanea sativa Mill.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 176 167 182
Enerji kJ 737 700 763
Su g 54,51 53,14 55,40
Kül g 0,94 0,87 1,01
Protein g 1,01 0,30 1,87
Azot g 0,19 0,06 0,35
Yağ, toplam g 0,93 0,45 1,44
Karbonhidrat g 39,28 38,04 40,41
Lif, toplam diyet g 3,32 1,69 4,97
Lif, suda çözünür g 0,19 0,12 0,23
Lif, suda çözünmeyen g 3,13 1,50 4,78
Nişasta g 25,45 24,04 27,26
Sakaroz g 3,21 0,31 4,80
Glukoz g 1,56 0,85 2,81
Fruktoz g 1,31 0,80 2,21
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 2,41 0,44 4,70
Tuz mg 4 2 7
Demir, Fe mg 0,93 0,59 1,50
Fosfor, P mg 130 40 265
Kalsiyum, Ca mg 25 21 32
Magnezyum, Mg mg 41 32 54
Potasyum, K mg 486 331 693
Sodyum, Na mg 2 1 3
Çinko, Zn mg 0,39 0,31 0,54
C vitamini mg 37,4 30,1 48,6
L-askorbik asit mg 37,3 30,1 48,1
Tiamin mg 0,020 0,015 0,028
Riboflavin mg 0,045 0,030 0,062
Niasin mg 1,190 0,903 1,466
B-6 vitamini, toplam mg 0,263 0,203 0,316
A vitamini RE 24 24 24
Beta-karoten µg 288 288 288
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 135 135 135
E vitamini α-TE 0,41 0,29 0,48
E vitamini, IU IU 0,60 0,43 0,72
Alfa-tokoferol mg 0,41 0,29 0,48
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.