ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0039
Bilimsel isim :
Brassica oleracea var. acephala
Yöresel isim :
Yaprak lahana, Laz lahanası, Karadeniz lahanası, Pancar
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 51 36 58
Enerji kJ 212 150 242
Su g 85,55 83,92 89,37
Kül g 1,19 0,77 2,10
Protein g 0,45 0,38 0,55
Azot g 0,07 0,06 0,09
Yağ, toplam g 0,39 0,08 0,81
Karbonhidrat g 10,27 6,22 12,35
Lif, toplam diyet g 2,14 1,77 2,35
Lif, suda çözünür g 0,58 0,10 1,02
Lif, suda çözünmeyen g 1,56 0,97 2,17
Sakaroz g 0,03 0,00 0,06
Glukoz g 0,17 0,04 0,42
Fruktoz g 0,19 0,02 0,40
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 91 50 154
Demir, Fe mg 3,10 1,55 4,81
Fosfor, P mg 64 40 85
Kalsiyum, Ca mg 569 353 1030
Magnezyum, Mg mg 48 33 56
Potasyum, K mg 543 377 983
Sodyum, Na mg 36 20 62
Çinko, Zn mg 0,74 0,34 1,55
Selenyum, Se µg 0,9 0,0 4,5
C vitamini mg 97,2 77,0 117,8
L-askorbik asit mg 63,5 11,5 100,8
Tiamin mg 0,044 0,016 0,065
Riboflavin mg 0,208 0,156 0,293
Niasin mg 1,390 0,858 1,941
B-6 vitamini, toplam mg 0,158 0,088 0,288
Folat, gıda µg 89 70 112
A vitamini RE 415 362 508
Beta-karoten µg 4983 4341 6100
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 6814 5205 8057
K-1 vitamini µg 713,0 325,3 1060,7
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.