ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0042
Bilimsel isim :
Lactuca sativa var. capitata
Yöresel isim :
Aysberg, Buzlu marul, Baş marul
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 17 12 19
Enerji kJ 71 52 80
Su g 94,80 93,49 96,28
Kül g 0,54 0,16 1,18
Protein g 0,80 0,69 1,09
Azot g 0,13 0,11 0,17
Yağ, toplam g 0,20 0,15 0,27
Karbonhidrat g 2,34 1,41 3,02
Lif, toplam diyet g 1,32 0,95 1,82
Lif, suda çözünür g 0,28 0,16 0,59
Lif, suda çözünmeyen g 1,04 0,72 1,42
Sakaroz g 0,10 0,00 0,77
Glukoz g 0,77 0,55 1,01
Fruktoz g 0,87 0,62 1,29
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 22 10 41
Demir, Fe mg 0,42 0,19 0,70
Fosfor, P mg 20 16 28
Kalsiyum, Ca mg 23 16 41
Magnezyum, Mg mg 9 6 16
Potasyum, K mg 179 145 252
Sodyum, Na mg 9 4 16
Çinko, Zn mg 0,22 0,09 0,36
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
C vitamini mg 3,7 0,7 5,5
L-askorbik asit mg 2,9 0,7 4,3
Tiamin mg 0,041 0,020 0,077
Riboflavin mg 0,045 0,023 0,066
Niasin mg 0,266 0,183 0,301
B-6 vitamini, toplam mg 0,060 0,026 0,165
Folat, gıda µg 81 44 125
A vitamini RE 25 14 59
Beta-karoten µg 297 171 709
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 441 259 915
K-1 vitamini µg 68,6 50,7 104,1
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.