ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0043
Bilimsel isim :
Lactuca sativa var. crispa
Yöresel isim :
Arapsaçı
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 17 14 19
Enerji kJ 69 60 78
Su g 94,36 93,63 95,20
Kül g 0,76 0,58 1,05
Protein g 0,87 0,75 1,05
Azot g 0,14 0,12 0,17
Yağ, toplam g 0,23 0,10 0,35
Karbonhidrat g 1,69 0,92 2,07
Lif, toplam diyet g 2,09 1,11 2,96
Lif, suda çözünür g 0,80 0,36 1,20
Lif, suda çözünmeyen g 1,29 0,75 2,04
Sakaroz g 0,04 0,00 0,10
Glukoz g 0,49 0,14 0,75
Fruktoz g 0,52 0,31 0,81
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 39 12 76
Demir, Fe mg 2,51 0,96 5,35
Fosfor, P mg 24 13 40
Kalsiyum, Ca mg 52 42 64
Magnezyum, Mg mg 22 12 32
Potasyum, K mg 309 246 400
Sodyum, Na mg 16 5 31
Çinko, Zn mg 0,19 0,10 0,52
Selenyum, Se µg 0,6 0,0 1,0
C vitamini mg 6,6 3,5 9,0
L-askorbik asit mg 4,6 0,8 9,0
Tiamin mg 0,025 0,009 0,070
Riboflavin mg 0,069 0,054 0,092
Niasin mg 0,277 0,206 0,344
B-6 vitamini, toplam mg 0,061 0,051 0,072
Folat, gıda µg 57 44 78
A vitamini RE 109 62 152
Beta-karoten µg 1311 742 1825
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 1767 1318 2331
K-1 vitamini µg 136,8 94,8 207,7
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.