ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0044
Bilimsel isim :
Lactuca sativa var. longifolia
Yöresel isim :
Yağlı marul, Yedikule marulu, Hes (Güneydoğu Anadolu’da)
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 16 14 21
Enerji kJ 68 58 87
Su g 94,85 93,83 95,72
Kül g 0,74 0,53 1,03
Protein g 0,76 0,63 1,10
Azot g 0,12 0,10 0,18
Yağ, toplam g 0,21 0,13 0,33
Karbonhidrat g 2,25 1,08 3,67
Lif, toplam diyet g 1,19 0,91 1,54
Lif, suda çözünür g 0,32 0,12 0,61
Lif, suda çözünmeyen g 0,87 0,61 1,25
Sakaroz g 0,01 0,00 0,03
Glukoz g 0,46 0,25 0,53
Fruktoz g 0,49 0,08 0,68
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 42 22 62
Demir, Fe mg 2,35 0,47 3,59
Fosfor, P mg 25 19 42
Kalsiyum, Ca mg 45 18 66
Magnezyum, Mg mg 18 11 26
Potasyum, K mg 239 209 284
Sodyum, Na mg 17 9 25
Çinko, Zn mg 0,22 0,11 0,52
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
C vitamini mg 4,8 2,2 7,7
L-askorbik asit mg 3,4 1,6 7,7
Tiamin mg 0,025 0,013 0,042
Riboflavin mg 0,053 0,030 0,072
Niasin mg 0,348 0,268 0,526
B-6 vitamini, toplam mg 0,057 0,031 0,084
Folat, gıda µg 66 48 80
A vitamini RE 67 34 86
Beta-karoten µg 798 406 1029
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 1148 504 1975
K-1 vitamini µg 108,1 48,8 199,3
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.