ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0045
Bilimsel isim :
Petroselinium hortense
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 37 35 38
Enerji kJ 154 145 159
Su g 88,05 87,42 88,65
Kül g 1,75 1,34 2,00
Protein g 3,39 3,20 3,50
Azot g 0,54 0,51 0,56
Yağ, toplam g 0,56 0,42 0,62
Karbonhidrat g 2,82 1,69 3,99
Lif, toplam diyet g 3,42 2,09 4,30
Lif, suda çözünür g 1,37 0,78 1,80
Lif, suda çözünmeyen g 2,05 1,31 2,51
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,57 0,31 1,05
Fruktoz g 0,21 0,09 0,38
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 188 55 496
Demir, Fe mg 4,76 2,80 7,11
Fosfor, P mg 38 26 46
Kalsiyum, Ca mg 146 107 201
Magnezyum, Mg mg 44 24 58
Potasyum, K mg 526 379 685
Sodyum, Na mg 75 22 199
Çinko, Zn mg 0,49 0,27 0,70
Selenyum, Se µg 0,7 0,0 1,2
C vitamini mg 188,9 161,5 203,1
L-askorbik asit mg 175,8 128,9 202,1
Tiamin mg 0,125 0,090 0,236
Riboflavin mg 0,162 0,063 0,254
Niasin mg 1,511 0,601 1,766
B-6 vitamini, toplam mg 0,105 0,035 0,167
Folat, gıda µg 172 139 191
A vitamini RE 772 525 995
Beta-karoten µg 9261 6303 11935
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 11558 9145 14554
K-1 vitamini µg 376,0 216,5 842,4
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.