ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0062
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Safranlı lokum
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 422 422 422
Enerji kJ 1764 1764 1764
Su g 5,32 5,32 5,32
Kül g 0,48 0,48 0,48
Protein g 3,56 3,56 3,56
Azot g 0,57 0,57 0,57
Yağ, toplam g 10,46 10,46 10,46
Karbonhidrat g 76,38 76,38 76,38
Lif, toplam diyet g 3,80 3,80 3,80
Lif, suda çözünür g 0,25 0,25 0,25
Lif, suda çözünmeyen g 3,55 3,55 3,55
Nişasta g 12,26 12,26 12,26
Sakaroz g 20,83 20,83 20,83
Glukoz g 23,60 23,60 23,60
Fruktoz g 19,20 19,20 19,20
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,46 0,46 0,46
Tuz mg 21 21 21
Demir, Fe mg 0,25 0,25 0,25
Fosfor, P mg 7 7 7
Kalsiyum, Ca mg 6 6 6
Magnezyum, Mg mg 4 4 4
Potasyum, K mg 40 40 40
Sodyum, Na mg 8 8 8
Çinko, Zn mg 0,09 0,09 0,09
Selenyum, Se µg 1,3 1,3 1,3
Yağ asitleri, toplam doymuş g 7,052 7,052 7,052
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,955 0,955 0,955
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,223 0,223 0,223
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,090 0,090 0,090
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,044 0,044 0,044
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,054 0,054 0,054
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,079 0,079 0,079
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 1,474 1,474 1,474
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,961 0,961 0,961
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,945 1,945 1,945
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,115 0,115 0,115
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,123 2,123 2,123
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,068 0,068 0,068
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,100 0,100 0,100
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,074 0,074 0,074
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,060 0,060 0,060
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,490 0,490 0,490
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,200 0,200 0,200
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,076 0,076 0,076
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,054 0,054 0,054
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,108 0,108 0,108
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,067 0,067 0,067
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,048 0,048 0,048
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.