ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
F14:0
Birim:
g - Gram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
169 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Tereyağı, kahvaltılık, pastörize (süt yağı ≥ % 82) » Süt ve süt ürünleri 8,873 g
Kaymak, pastörize (süt yağı ≥ % 60) » Süt ve süt ürünleri 6,054 g
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 3,055 g
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 3,050 g
Koyun, kuyruk yağı » Et ve et ürünleri 2,873 g
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 2,845 g
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 2,839 g
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 2,743 g
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 2,664 g
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 2,591 g
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 2,475 g
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 2,017 g
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 1,877 g
Margarin, yemeklik » Sıvı ve katı yağlar 1,725 g
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 1,649 g
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 1,463 g
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 1,190 g
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 1,178 g
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 1,148 g
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 1,066 g
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 1,057 g
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 1,002 g
Lokum, safranlı, antep fıstıklı, Safranbolu » Geleneksel gıdalar 0,961 g
Antep baklavası, fıstıklı » Geleneksel gıdalar 0,934 g
Baklava, fıstıklı, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,917 g
Hamsi » Balık ve su ürünleri 0,907 g
Baklava, cevizli, Safranbolu » Geleneksel gıdalar 0,904 g
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 0,857 g
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 0,854 g
Margarin, sürülebilir, kahvaltılık » Sıvı ve katı yağlar 0,844 g
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 0,824 g
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 0,803 g
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 0,771 g
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 0,769 g
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 0,747 g
Palamut » Balık ve su ürünleri 0,671 g
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 0,664 g
Tirsi » Balık ve su ürünleri 0,653 g
Lüfer » Balık ve su ürünleri 0,608 g
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,594 g
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 0,588 g
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 0,549 g
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 0,548 g
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 0,539 g
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 0,520 g
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,510 g
Margarin, az yağlı (% 39-41 yağ) » Sıvı ve katı yağlar 0,484 g
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 0,483 g
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 0,479 g
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 0,458 g
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 0,418 g
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,414 g
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 0,402 g
Sütlü Çikolata, antepfıstıklı » Şeker ve şekerli ürünler 0,402 g
Çikolata, sütlü, fındıklı » Şeker ve şekerli ürünler 0,392 g
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 0,382 g
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 0,381 g
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 0,372 g
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 0,364 g
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 0,334 g
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,329 g
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 0,328 g
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 0,323 g
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 0,310 g
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 0,308 g
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 0,293 g
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 0,283 g
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 0,278 g
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 0,256 g
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 0,255 g
İstavrit » Balık ve su ürünleri 0,241 g
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 0,230 g
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 0,229 g
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 0,213 g
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 0,210 g
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,207 g
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 0,205 g
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 0,201 g
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,200 g
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 0,200 g
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 0,197 g
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 0,195 g
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,191 g
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 0,191 g
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 0,190 g
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 0,190 g
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 0,190 g
Zargana » Balık ve su ürünleri 0,184 g
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 0,183 g
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 0,180 g
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 0,178 g
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 0,176 g
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 0,176 g
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 0,174 g
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 0,165 g
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 0,164 g
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 0,161 g
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 0,161 g
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 0,159 g
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 0,155 g
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 0,152 g
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 0,150 g
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 0,148 g
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 0,145 g
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 0,140 g
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 0,138 g
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 0,137 g
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 0,130 g
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 0,130 g
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,124 g
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,124 g
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 0,113 g
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,111 g
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 0,111 g
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 0,110 g
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 0,104 g
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 0,104 g
Kalkan » Balık ve su ürünleri 0,096 g
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 0,091 g
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 0,091 g
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 0,086 g
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 0,069 g
Ayçiçek yağı » Sıvı ve katı yağlar 0,067 g
Kakao, toz » Muhtelif gıda 0,067 g
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 0,066 g
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 0,058 g
Tahin, Konya » Geleneksel gıdalar 0,058 g
Kanola yağı » Sıvı ve katı yağlar 0,057 g
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 0,055 g
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 0,054 g
Tahin, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,054 g
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 0,053 g
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 0,053 g
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 0,048 g
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 0,045 g
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 0,043 g
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 0,039 g
Kabak çekirdeği, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 0,038 g
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 0,038 g
Berlam » Balık ve su ürünleri 0,037 g
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 0,036 g
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 0,035 g
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 0,033 g
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 0,032 g
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 0,032 g
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 0,025 g
Mezgit » Balık ve su ürünleri 0,024 g
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 0,024 g
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 0,017 g
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 0,013 g
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 0,011 g
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 0,010 g
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 0,008 g
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 0,000 g
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 0,000 g
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 0,000 g
Zeytin, siyah, salamura » Meyve ve meyve ürünleri 0,000 g
Zeytin, siyah, sele » Meyve ve meyve ürünleri 0,000 g
Zeytin, yeşil, kokteyl, biberli » Meyve ve meyve ürünleri 0,000 g
Zeytin, yeşil, salamura » Meyve ve meyve ürünleri 0,000 g
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 0,000 g
Badem ezmesi, Edirne » Geleneksel gıdalar 0,000 g
Yaprak sarma, zeytinyağlı, İzmir » Geleneksel gıdalar 0,000 g
Yaprak sarma, zeytinyağlı, Tokat » Geleneksel gıdalar 0,000 g
Yaprak sarma, zeytinyağlı, Bursa » Geleneksel gıdalar 0,000 g
Tahin helvası, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,000 g
Badem ezmesi, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,000 g
Tahin helvası, İzmir » Geleneksel gıdalar 0,000 g
Fındık, iç, kavrulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 0,000 g
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.