ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
F18:0
Birim:
g - Gram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
178 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Koyun, kuyruk yağı » Et ve et ürünleri 14,085 g
Kakao, toz » Muhtelif gıda 10,956 g
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 10,786 g
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 10,085 g
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 9,106 g
Tereyağı, kahvaltılık, pastörize (süt yağı ≥ % 82) » Süt ve süt ürünleri 8,984 g
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 8,343 g
Çikolata, sütlü, fındıklı » Şeker ve şekerli ürünler 8,069 g
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 8,038 g
Sütlü Çikolata, antepfıstıklı » Şeker ve şekerli ürünler 8,002 g
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 7,842 g
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 7,169 g
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 7,025 g
Kaymak, pastörize (süt yağı ≥ % 60) » Süt ve süt ürünleri 6,571 g
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 5,036 g
Margarin, yemeklik » Sıvı ve katı yağlar 4,988 g
Tahin, İstanbul » Geleneksel gıdalar 4,828 g
Tahin, Konya » Geleneksel gıdalar 4,770 g
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 4,249 g
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 3,629 g
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 3,603 g
Margarin, sürülebilir, kahvaltılık » Sıvı ve katı yağlar 3,569 g
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 3,488 g
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 3,424 g
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 3,413 g
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 3,392 g
Kabak çekirdeği, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 3,372 g
Ayçiçek yağı » Sıvı ve katı yağlar 3,308 g
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 3,285 g
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 2,855 g
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 2,826 g
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 2,652 g
Margarin, az yağlı (% 39-41 yağ) » Sıvı ve katı yağlar 2,647 g
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 2,620 g
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 2,615 g
Zeytinyağı, sızma » Sıvı ve katı yağlar 2,610 g
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 2,590 g
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 2,587 g
Zeytinyağı, rafine » Sıvı ve katı yağlar 2,495 g
Zeytinyağı, riviera » Sıvı ve katı yağlar 2,486 g
Fındık yağı » Sıvı ve katı yağlar 2,447 g
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 2,415 g
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 2,364 g
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 2,310 g
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 2,269 g
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 2,260 g
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 2,257 g
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 2,230 g
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 2,205 g
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 2,203 g
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 2,177 g
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 2,142 g
Lokum, safranlı, antep fıstıklı, Safranbolu » Geleneksel gıdalar 2,123 g
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 2,075 g
Mısır yağı » Sıvı ve katı yağlar 2,055 g
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 1,914 g
Tahin helvası, İzmir » Geleneksel gıdalar 1,885 g
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 1,829 g
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 1,764 g
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 1,759 g
Kanola yağı » Sıvı ve katı yağlar 1,730 g
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 1,707 g
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 1,582 g
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1,549 g
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 1,537 g
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 1,508 g
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 1,502 g
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 1,446 g
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 1,441 g
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 1,433 g
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1,426 g
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 1,420 g
Fındık, iç, kavrulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 1,370 g
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 1,366 g
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 1,350 g
Antep baklavası, fıstıklı » Geleneksel gıdalar 1,349 g
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 1,348 g
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 1,336 g
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1,308 g
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 1,262 g
Baklava, fıstıklı, İstanbul » Geleneksel gıdalar 1,258 g
Tahin helvası, İstanbul » Geleneksel gıdalar 1,256 g
Baklava, cevizli, Safranbolu » Geleneksel gıdalar 1,255 g
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 1,197 g
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1,176 g
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 1,153 g
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 1,149 g
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 1,142 g
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 1,126 g
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 1,114 g
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 1,108 g
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 1,100 g
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 1,095 g
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 1,081 g
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 1,073 g
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 1,071 g
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 1,070 g
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 1,064 g
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 1,058 g
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 1,038 g
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 1,036 g
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 1,018 g
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 1,016 g
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 0,980 g
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 0,980 g
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 0,975 g
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 0,912 g
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 0,901 g
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 0,890 g
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,876 g
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 0,874 g
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 0,836 g
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 0,835 g
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 0,815 g
Lüfer » Balık ve su ürünleri 0,788 g
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 0,764 g
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 0,752 g
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,748 g
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 0,721 g
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 0,715 g
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 0,714 g
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 0,672 g
Palamut » Balık ve su ürünleri 0,670 g
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 0,667 g
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 0,632 g
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 0,614 g
İstavrit » Balık ve su ürünleri 0,613 g
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 0,609 g
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 0,588 g
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 0,587 g
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 0,586 g
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 0,557 g
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,547 g
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 0,522 g
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 0,519 g
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 0,506 g
Hamsi » Balık ve su ürünleri 0,489 g
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,472 g
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 0,471 g
Tirsi » Balık ve su ürünleri 0,467 g
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 0,456 g
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 0,432 g
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 0,431 g
Zeytin ezmesi, siyah » Meyve ve meyve ürünleri 0,426 g
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 0,413 g
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 0,409 g
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 0,401 g
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 0,362 g
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 0,333 g
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 0,332 g
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 0,321 g
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 0,312 g
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 0,296 g
Zeytin, yeşil, salamura » Meyve ve meyve ürünleri 0,275 g
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 0,273 g
Zeytin, siyah, salamura » Meyve ve meyve ürünleri 0,267 g
Zeytin, yeşil, kokteyl, biberli » Meyve ve meyve ürünleri 0,248 g
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 0,244 g
Yaprak sarma, zeytinyağlı, İzmir » Geleneksel gıdalar 0,240 g
Yaprak sarma, zeytinyağlı, Bursa » Geleneksel gıdalar 0,219 g
Badem ezmesi, Edirne » Geleneksel gıdalar 0,219 g
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 0,201 g
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 0,187 g
Zeytin, siyah, sele » Meyve ve meyve ürünleri 0,186 g
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 0,182 g
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 0,177 g
Zargana » Balık ve su ürünleri 0,152 g
Badem ezmesi, İstanbul » Geleneksel gıdalar 0,151 g
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 0,150 g
Yaprak sarma, zeytinyağlı, Tokat » Geleneksel gıdalar 0,133 g
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 0,092 g
Kalkan » Balık ve su ürünleri 0,075 g
Mezgit » Balık ve su ürünleri 0,050 g
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 0,040 g
Berlam » Balık ve su ürünleri 0,032 g
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 0,027 g
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 0,014 g
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 0,006 g
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.