ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0110
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 183 183 183
Enerji kJ 764 764 764
Su g 59,90 59,90 59,90
Kül g 1,32 1,32 1,32
Protein g 2,81 2,81 2,81
Azot g 0,45 0,45 0,45
Yağ, toplam g 7,06 7,06 7,06
Karbonhidrat g 25,05 25,05 25,05
Lif, toplam diyet g 3,86 3,86 3,86
Tuz mg 394 394 394
Demir, Fe mg 0,70 0,70 0,70
Fosfor, P mg 15 15 15
Kalsiyum, Ca mg 24 24 24
Magnezyum, Mg mg 8 8 8
Potasyum, K mg 47 47 47
Sodyum, Na mg 158 158 158
Çinko, Zn mg 0,18 0,18 0,18
Tiamin mg 0,000 0,000 0,000
Riboflavin mg 0,040 0,040 0,040
Niasin mg 0,268 0,268 0,268
B-6 vitamini, toplam mg 0,037 0,037 0,037
A vitamini RE 57 57 57
Beta-karoten µg 685 685 685
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 270 270 270
Yağ asitleri, toplam doymuş g 0,751 0,751 0,751
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,885 2,885 2,885
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 3,033 3,033 3,033
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,454 0,454 0,454
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,003 0,003 0,003
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,219 0,219 0,219
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,018 0,018 0,018
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,042 0,042 0,042
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,016 0,016 0,016
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,009 0,009 0,009
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,866 2,866 2,866
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,011 0,011 0,011
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 2,989 2,989 2,989
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,045 0,045 0,045
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.