ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0107
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 184 184 184
Enerji kJ 769 769 769
Su g 60,16 60,16 60,16
Kül g 1,49 1,49 1,49
Protein g 3,19 3,19 3,19
Azot g 0,51 0,51 0,51
Yağ, toplam g 7,76 7,76 7,76
Karbonhidrat g 23,18 23,18 23,18
Lif, toplam diyet g 4,22 4,22 4,22
Tuz mg 890 890 890
Demir, Fe mg 2,98 2,98 2,98
Fosfor, P mg 41 41 41
Kalsiyum, Ca mg 92 92 92
Magnezyum, Mg mg 26 26 26
Potasyum, K mg 158 158 158
Sodyum, Na mg 356 356 356
Çinko, Zn mg 0,62 0,62 0,62
Tiamin mg 0,008 0,008 0,008
Riboflavin mg 0,034 0,034 0,034
Niasin mg 0,186 0,186 0,186
B-6 vitamini, toplam mg 0,041 0,041 0,041
A vitamini RE 145 145 145
Beta-karoten µg 1739 1739 1739
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 508 508 508
K-1 vitamini µg 32,8 32,8 32,8
Yağ asitleri, toplam doymuş g 0,857 0,857 0,857
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 3,413 3,413 3,413
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 3,030 3,030 3,030
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,532 0,532 0,532
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,003 0,003 0,003
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,240 0,240 0,240
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,044 0,044 0,044
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,017 0,017 0,017
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,013 0,013 0,013
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 3,387 3,387 3,387
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,013 0,013 0,013
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 2,987 2,987 2,987
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,044 0,044 0,044
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.