ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0108
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 193 193 193
Enerji kJ 809 809 809
Su g 57,66 57,66 57,66
Kül g 2,14 2,14 2,14
Protein g 3,00 3,00 3,00
Azot g 0,48 0,48 0,48
Yağ, toplam g 8,40 8,40 8,40
Karbonhidrat g 24,03 24,03 24,03
Lif, toplam diyet g 4,77 4,77 4,77
Tuz mg 1743 1743 1743
Demir, Fe mg 1,22 1,22 1,22
Fosfor, P mg 49 49 49
Kalsiyum, Ca mg 107 107 107
Magnezyum, Mg mg 14 14 14
Potasyum, K mg 112 112 112
Sodyum, Na mg 697 697 697
Çinko, Zn mg 0,94 0,94 0,94
Tiamin mg 0,000 0,000 0,000
Riboflavin mg 0,066 0,066 0,066
B-6 vitamini, toplam mg 0,029 0,029 0,029
A vitamini RE 43 43 43
Beta-karoten µg 513 513 513
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 196 196 196
K-1 vitamini µg 47,4 47,4 47,4
Yağ asitleri, toplam doymuş g 0,854 0,854 0,854
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 3,080 3,080 3,080
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 3,999 3,999 3,999
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,492 0,492 0,492
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,134 0,134 0,134
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,133 0,133 0,133
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,019 0,019 0,019
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,055 0,055 0,055
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,012 0,012 0,012
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 3,057 3,057 3,057
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,011 0,011 0,011
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 3,942 3,942 3,942
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,057 0,057 0,057
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.