ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0124
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 533 533 533
Enerji kJ 2228 2228 2228
Su g 1,72 1,72 1,72
Kül g 1,67 1,67 1,67
Protein g 11,55 11,55 11,55
Azot g 2,18 2,18 2,18
Yağ, toplam g 32,20 32,20 32,20
Karbonhidrat g 45,42 45,42 45,42
Lif, toplam diyet g 7,44 7,44 7,44
Tuz mg 150 150 150
Demir, Fe mg 2,17 2,17 2,17
Fosfor, P mg 172 172 172
Kalsiyum, Ca mg 42 42 42
Magnezyum, Mg mg 94 94 94
Potasyum, K mg 63 63 63
Sodyum, Na mg 60 60 60
Çinko, Zn mg 1,52 1,52 1,52
Selenyum, Se µg 2,8 2,8 2,8
E vitamini α-TE 0,41 0,41 0,41
E vitamini, IU IU 0,61 0,61 0,61
Alfa-tokoferol mg 0,41 0,41 0,41
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,430 4,430 4,430
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 11,907 11,907 11,907
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 13,477 13,477 13,477
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,854 2,854 2,854
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,015 0,015 0,015
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,256 1,256 1,256
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,219 0,219 0,219
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,058 0,058 0,058
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,028 0,028 0,028
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,031 0,031 0,031
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 11,848 11,848 11,848
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,006 0,006 0,006
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,022 0,022 0,022
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 13,477 13,477 13,477
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.