ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0148
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 530 530 530
Enerji kJ 2216 2216 2216
Su g 1,66 1,66 1,66
Kül g 1,53 1,53 1,53
Protein g 10,87 10,87 10,87
Azot g 2,05 2,05 2,05
Yağ, toplam g 31,39 31,39 31,39
Karbonhidrat g 47,32 47,32 47,32
Lif, toplam diyet g 7,24 7,24 7,24
Sakaroz g 45,05 45,05 45,05
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 150 150 150
Demir, Fe mg 2,17 2,17 2,17
Fosfor, P mg 172 172 172
Kalsiyum, Ca mg 42 42 42
Magnezyum, Mg mg 94 94 94
Potasyum, K mg 63 63 63
Sodyum, Na mg 60 60 60
Çinko, Zn mg 1,52 1,52 1,52
Selenyum, Se µg 2,8 2,8 2,8
E vitamini α-TE 0,60 0,60 0,60
E vitamini, IU IU 0,89 0,89 0,89
Alfa-tokoferol mg 0,60 0,60 0,60
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,939 4,939 4,939
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 12,028 12,028 12,028
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 12,694 12,694 12,694
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,755 2,755 2,755
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,015 0,015 0,015
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,885 1,885 1,885
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,204 0,204 0,204
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,060 0,060 0,060
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,027 0,027 0,027
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 11,953 11,953 11,953
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,048 0,048 0,048
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 12,694 12,694 12,694
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.