ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0026
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 676 676 676
Enerji kJ 2827 2827 2827
Su g 0,20 0,20 0,20
Kül g 3,01 3,01 3,01
Protein g 20,03 20,03 20,03
Azot g 3,78 3,78 3,78
Yağ, toplam g 62,20 62,20 62,20
Karbonhidrat g 3,26 3,26 3,26
Lif, toplam diyet g 11,30 11,30 11,30
Nişasta g 0,12 0,12 0,12
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,67 0,67 0,67
Tuz mg 676 676 676
Demir, Fe mg 6,94 6,94 6,94
Fosfor, P mg 828 828 828
Kalsiyum, Ca mg 167 167 167
Magnezyum, Mg mg 349 349 349
Potasyum, K mg 313 313 313
Sodyum, Na mg 271 271 271
Çinko, Zn mg 6,98 6,98 6,98
Selenyum, Se µg 19,8 19,8 19,8
Tiamin mg 0,295 0,295 0,295
Riboflavin mg 0,119 0,119 0,119
E vitamini α-TE 0,24 0,24 0,24
E vitamini, IU IU 0,36 0,36 0,36
Alfa-tokoferol mg 0,24 0,24 0,24
Yağ asitleri, toplam doymuş g 12,957 12,957 12,957
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 22,685 22,685 22,685
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 23,684 23,684 23,684
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,054 0,054 0,054
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 7,582 7,582 7,582
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,030 0,030 0,030
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 4,828 4,828 4,828
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,351 0,351 0,351
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,065 0,065 0,065
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,048 0,048 0,048
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,089 0,089 0,089
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 22,519 22,519 22,519
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,077 0,077 0,077
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 23,684 23,684 23,684
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.