ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0149
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 663 663 663
Enerji kJ 2776 2776 2776
Su g 0,29 0,29 0,29
Kül g 2,95 2,95 2,95
Protein g 20,62 20,62 20,62
Azot g 3,89 3,89 3,89
Yağ, toplam g 60,40 60,40 60,40
Karbonhidrat g 2,96 2,96 2,96
Lif, toplam diyet g 12,78 12,78 12,78
Nişasta g 0,12 0,12 0,12
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 595 595 595
Demir, Fe mg 6,01 6,01 6,01
Fosfor, P mg 869 869 869
Kalsiyum, Ca mg 126 126 126
Magnezyum, Mg mg 318 318 318
Potasyum, K mg 313 313 313
Sodyum, Na mg 238 238 238
Çinko, Zn mg 9,08 9,08 9,08
Selenyum, Se µg 18,8 18,8 18,8
Tiamin mg 0,320 0,320 0,320
Riboflavin mg 0,132 0,132 0,132
E vitamini α-TE 0,38 0,38 0,38
E vitamini, IU IU 0,57 0,57 0,57
Alfa-tokoferol mg 0,38 0,38 0,38
Yağ asitleri, toplam doymuş g 12,819 12,819 12,819
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 21,907 21,907 21,907
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 22,872 22,872 22,872
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,058 0,058 0,058
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 7,507 7,507 7,507
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,029 0,029 0,029
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 4,770 4,770 4,770
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,341 0,341 0,341
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,069 0,069 0,069
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,046 0,046 0,046
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,064 0,064 0,064
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 21,769 21,769 21,769
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,075 0,075 0,075
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 22,872 22,872 22,872
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.