ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0053
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 135 135 135
Enerji kJ 563 563 563
Su g 76,34 76,34 76,34
Kül g 4,02 4,02 4,02
Protein g 1,94 1,94 1,94
Azot g 0,31 0,31 0,31
Yağ, toplam g 12,44 12,44 12,44
Karbonhidrat g 2,18 2,18 2,18
Lif, toplam diyet g 3,08 3,08 3,08
Tuz mg 2555 2555 2555
Demir, Fe mg 1,41 1,41 1,41
Fosfor, P mg 27 27 27
Kalsiyum, Ca mg 477 477 477
Magnezyum, Mg mg 15 15 15
Potasyum, K mg 217 217 217
Sodyum, Na mg 1022 1022 1022
Çinko, Zn mg 1,00 1,00 1,00
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
E vitamini α-TE 10,54 10,54 10,54
E vitamini, IU IU 15,70 15,70 15,70
Alfa-tokoferol mg 10,54 10,54 10,54
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,699 1,699 1,699
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 6,802 6,802 6,802
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,960 0,960 0,960
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,372 1,372 1,372
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,009 0,009 0,009
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,267 0,267 0,267
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,036 0,036 0,036
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,010 0,010 0,010
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,005 0,005 0,005
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,156 0,156 0,156
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 6,624 6,624 6,624
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,022 0,022 0,022
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,960 0,960 0,960
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.