ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0052
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 113 113 113
Enerji kJ 474 474 474
Su g 77,66 77,66 77,66
Kül g 5,85 5,85 5,85
Protein g 1,44 1,44 1,44
Azot g 0,23 0,23 0,23
Yağ, toplam g 10,78 10,78 10,78
Karbonhidrat g 1,01 1,01 1,01
Lif, toplam diyet g 3,26 3,26 3,26
Tuz mg 3475 3475 3475
Demir, Fe mg 2,82 2,82 2,82
Fosfor, P mg 26 26 26
Kalsiyum, Ca mg 724 724 724
Magnezyum, Mg mg 19 19 19
Potasyum, K mg 163 163 163
Sodyum, Na mg 1390 1390 1390
Çinko, Zn mg 0,88 0,88 0,88
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
E vitamini α-TE 7,33 7,33 7,33
E vitamini, IU IU 10,92 10,92 10,92
Alfa-tokoferol mg 7,33 7,33 7,33
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,247 1,247 1,247
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 6,041 6,041 6,041
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,027 1,027 1,027
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,015 1,015 1,015
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,007 0,007 0,007
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,186 0,186 0,186
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,028 0,028 0,028
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,006 0,006 0,006
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,005 0,005 0,005
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,081 0,081 0,081
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 5,937 5,937 5,937
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,023 0,023 0,023
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,027 1,027 1,027
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.