ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0051
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 103 103 103
Enerji kJ 429 429 429
Su g 80,02 80,02 80,02
Kül g 5,68 5,68 5,68
Protein g 0,69 0,69 0,69
Azot g 0,11 0,11 0,11
Yağ, toplam g 10,24 10,24 10,24
Karbonhidrat g 0,43 0,43 0,43
Lif, toplam diyet g 2,94 2,94 2,94
Tuz mg 2380 2380 2380
Demir, Fe mg 0,00 0,00 0,00
Fosfor, P mg 6 6 6
Kalsiyum, Ca mg 191 191 191
Magnezyum, Mg mg 9 9 9
Potasyum, K mg 24 24 24
Sodyum, Na mg 952 952 952
Çinko, Zn mg 0,20 0,20 0,20
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
E vitamini α-TE 5,10 5,10 5,10
E vitamini, IU IU 7,60 7,60 7,60
Alfa-tokoferol mg 5,10 5,10 5,10
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,533 1,533 1,533
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 5,318 5,318 5,318
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,072 1,072 1,072
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,219 1,219 1,219
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,010 0,010 0,010
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,248 0,248 0,248
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,040 0,040 0,040
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,010 0,010 0,010
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,006 0,006 0,006
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,070 0,070 0,070
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 5,230 5,230 5,230
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,019 0,019 0,019
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,072 1,072 1,072
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.