ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0054
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 143 143 143
Enerji kJ 598 598 598
Su g 75,22 75,22 75,22
Kül g 4,41 4,41 4,41
Protein g 1,94 1,94 1,94
Azot g 0,31 0,31 0,31
Yağ, toplam g 13,55 13,55 13,55
Karbonhidrat g 1,73 1,73 1,73
Lif, toplam diyet g 3,15 3,15 3,15
Tuz mg 2525 2525 2525
Demir, Fe mg 0,00 0,00 0,00
Fosfor, P mg 5 5 5
Kalsiyum, Ca mg 294 294 294
Magnezyum, Mg mg 7 7 7
Potasyum, K mg 18 18 18
Sodyum, Na mg 1010 1010 1010
Çinko, Zn mg 0,32 0,32 0,32
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
E vitamini α-TE 2,91 2,91 2,91
E vitamini, IU IU 4,34 4,34 4,34
Alfa-tokoferol mg 2,91 2,91 2,91
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,062 2,062 2,062
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 6,958 6,958 6,958
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,359 1,359 1,359
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,709 1,709 1,709
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,008 0,008 0,008
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,275 0,275 0,275
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,049 0,049 0,049
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,012 0,012 0,012
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,009 0,009 0,009
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,117 0,117 0,117
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 6,814 6,814 6,814
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,027 0,027 0,027
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,359 1,359 1,359
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.