ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0117
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 432 432 432
Enerji kJ 1808 1808 1808
Su g 16,25 16,25 16,25
Kül g 0,69 0,69 0,69
Protein g 5,53 5,53 5,53
Azot g 0,97 0,97 0,97
Yağ, toplam g 22,64 22,64 22,64
Karbonhidrat g 48,26 48,26 48,26
Lif, toplam diyet g 6,63 6,63 6,63
Nişasta g 12,59 12,59 12,59
Sakaroz g 10,14 10,14 10,14
Glukoz g 6,44 6,44 6,44
Fruktoz g 5,50 5,50 5,50
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 803 803 803
Demir, Fe mg 0,68 0,68 0,68
Fosfor, P mg 86 86 86
Kalsiyum, Ca mg 28 28 28
Magnezyum, Mg mg 22 22 22
Potasyum, K mg 155 155 155
Sodyum, Na mg 321 321 321
Çinko, Zn mg 0,68 0,68 0,68
Selenyum, Se µg 4,0 4,0 4,0
Tiamin mg 0,036 0,036 0,036
Riboflavin mg 0,039 0,039 0,039
B-6 vitamini, toplam mg 0,080 0,080 0,080
E vitamini α-TE 0,43 0,43 0,43
E vitamini, IU IU 0,64 0,64 0,64
Alfa-tokoferol mg 0,43 0,43 0,43
Yağ asitleri, toplam doymuş g 7,375 7,375 7,375
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 6,128 6,128 6,128
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,297 1,297 1,297
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,164 0,164 0,164
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,284 0,284 0,284
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,934 0,934 0,934
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,096 0,096 0,096
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 4,399 4,399 4,399
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,067 0,067 0,067
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,349 1,349 1,349
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,044 0,044 0,044
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,029 0,029 0,029
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,011 0,011 0,011
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,114 0,114 0,114
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,138 0,138 0,138
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 5,764 5,764 5,764
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,099 0,099 0,099
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,014 0,014 0,014
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,227 1,227 1,227
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,070 0,070 0,070
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.