ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0041
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
5,18
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 498 498 498
Enerji kJ 2083 2083 2083
Su g 9,00 9,00 9,00
Kül g 1,36 1,36 1,36
Protein g 9,63 9,63 9,63
Azot g 1,86 1,86 1,86
Yağ, toplam g 30,49 30,49 30,49
Karbonhidrat g 42,91 42,91 42,91
Lif, toplam diyet g 6,61 6,61 6,61
Sakaroz g 22,99 22,99 22,99
Glukoz g 6,97 6,97 6,97
Fruktoz g 5,86 5,86 5,86
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 6 6 6
Demir, Fe mg 1,47 1,47 1,47
Fosfor, P mg 307 307 307
Kalsiyum, Ca mg 103 103 103
Magnezyum, Mg mg 122 122 122
Potasyum, K mg 313 313 313
Sodyum, Na mg 3 3 3
Çinko, Zn mg 1,78 1,78 1,78
Selenyum, Se µg 2,5 2,5 2,5
Tiamin mg 0,072 0,072 0,072
Riboflavin mg 0,185 0,185 0,185
Niasin mg 0,629 0,629 0,629
B-6 vitamini, toplam mg 0,026 0,026 0,026
E vitamini α-TE 8,35 8,35 8,35
E vitamini, IU IU 12,44 12,44 12,44
Alfa-tokoferol mg 8,35 8,35 8,35
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,049 2,049 2,049
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 21,622 21,622 21,622
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 5,110 5,110 5,110
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,775 1,775 1,775
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,015 0,015 0,015
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,219 0,219 0,219
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,020 0,020 0,020
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,020 0,020 0,020
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,128 0,128 0,128
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 21,459 21,459 21,459
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,017 0,017 0,017
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,017 0,017 0,017
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 5,095 5,095 5,095
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,015 0,015 0,015
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.