ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0133
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
5,18
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 470 470 470
Enerji kJ 1966 1966 1966
Su g 10,19 10,19 10,19
Kül g 1,58 1,58 1,58
Protein g 9,53 9,53 9,53
Azot g 1,84 1,84 1,84
Yağ, toplam g 25,53 25,53 25,53
Karbonhidrat g 47,80 47,80 47,80
Lif, toplam diyet g 5,37 5,37 5,37
Sakaroz g 23,03 23,03 23,03
Glukoz g 7,14 7,14 7,14
Fruktoz g 5,90 5,90 5,90
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 10 10 10
Demir, Fe mg 2,21 2,21 2,21
Fosfor, P mg 324 324 324
Kalsiyum, Ca mg 128 128 128
Magnezyum, Mg mg 144 144 144
Potasyum, K mg 409 409 409
Sodyum, Na mg 4 4 4
Çinko, Zn mg 2,19 2,19 2,19
Selenyum, Se µg 3,2 3,2 3,2
Tiamin mg 0,112 0,112 0,112
Riboflavin mg 0,202 0,202 0,202
B-6 vitamini, toplam mg 0,036 0,036 0,036
E vitamini α-TE 11,25 11,25 11,25
E vitamini, IU IU 16,76 16,76 16,76
Alfa-tokoferol mg 11,25 11,25 11,25
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,706 1,706 1,706
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 18,473 18,473 18,473
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 3,949 3,949 3,949
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,506 1,506 1,506
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,012 0,012 0,012
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,151 0,151 0,151
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,022 0,022 0,022
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,015 0,015 0,015
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,132 0,132 0,132
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 18,310 18,310 18,310
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,020 0,020 0,020
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,012 0,012 0,012
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 3,937 3,937 3,937
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,012 0,012 0,012
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.