ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0134
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 451 451 451
Enerji kJ 1888 1888 1888
Su g 11,87 11,87 11,87
Kül g 0,52 0,52 0,52
Protein g 4,10 4,10 4,10
Azot g 0,72 0,72 0,72
Yağ, toplam g 22,63 22,63 22,63
Karbonhidrat g 54,66 54,66 54,66
Lif, toplam diyet g 6,22 6,22 6,22
Nişasta g 14,24 14,24 14,24
Sakaroz g 12,06 12,06 12,06
Glukoz g 9,84 9,84 9,84
Fruktoz g 9,03 9,03 9,03
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 1,20 1,20 1,20
Tuz mg 263 263 263
Demir, Fe mg 0,92 0,92 0,92
Fosfor, P mg 97 97 97
Kalsiyum, Ca mg 28 28 28
Magnezyum, Mg mg 24 24 24
Potasyum, K mg 158 158 158
Sodyum, Na mg 105 105 105
Çinko, Zn mg 0,73 0,73 0,73
Selenyum, Se µg 5,1 5,1 5,1
Tiamin mg 0,040 0,040 0,040
Riboflavin mg 0,044 0,044 0,044
B-6 vitamini, toplam mg 0,096 0,096 0,096
E vitamini α-TE 0,76 0,76 0,76
E vitamini, IU IU 1,13 1,13 1,13
Alfa-tokoferol mg 0,76 0,76 0,76
Yağ asitleri, toplam doymuş g 6,976 6,976 6,976
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 6,592 6,592 6,592
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,372 1,372 1,372
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,146 0,146 0,146
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,129 0,129 0,129
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,106 0,106 0,106
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,309 0,309 0,309
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,264 0,264 0,264
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,904 0,904 0,904
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,096 0,096 0,096
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,642 3,642 3,642
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,061 0,061 0,061
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,255 1,255 1,255
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,036 0,036 0,036
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,020 0,020 0,020
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,009 0,009 0,009
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,097 0,097 0,097
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,127 0,127 0,127
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 6,276 6,276 6,276
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,092 0,092 0,092
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,305 1,305 1,305
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,067 0,067 0,067
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.