ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0042
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 422 422 422
Enerji kJ 1766 1766 1766
Su g 16,52 16,52 16,52
Kül g 0,78 0,78 0,78
Protein g 5,13 5,13 5,13
Azot g 0,90 0,90 0,90
Yağ, toplam g 22,51 22,51 22,51
Karbonhidrat g 44,47 44,47 44,47
Lif, toplam diyet g 10,59 10,59 10,59
Nişasta g 11,24 11,24 11,24
Sakaroz g 11,51 11,51 11,51
Glukoz g 11,17 11,17 11,17
Fruktoz g 9,35 9,35 9,35
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 256 256 256
Demir, Fe mg 0,56 0,56 0,56
Fosfor, P mg 77 77 77
Kalsiyum, Ca mg 80 80 80
Magnezyum, Mg mg 23 23 23
Potasyum, K mg 156 156 156
Sodyum, Na mg 102 102 102
Çinko, Zn mg 0,00 0,00 0,00
Selenyum, Se µg 2,7 2,7 2,7
Tiamin mg 0,030 0,030 0,030
Riboflavin mg 0,054 0,054 0,054
B-6 vitamini, toplam mg 0,115 0,115 0,115
E vitamini α-TE 0,66 0,66 0,66
E vitamini, IU IU 0,98 0,98 0,98
Alfa-tokoferol mg 0,66 0,66 0,66
Yağ asitleri, toplam doymuş g 7,557 7,557 7,557
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 5,972 5,972 5,972
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,318 1,318 1,318
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,160 0,160 0,160
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,130 0,130 0,130
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,095 0,095 0,095
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,244 0,244 0,244
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,297 0,297 0,297
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,917 0,917 0,917
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,089 0,089 0,089
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 4,252 4,252 4,252
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,054 0,054 0,054
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,258 1,258 1,258
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,035 0,035 0,035
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,018 0,018 0,018
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,009 0,009 0,009
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,109 0,109 0,109
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,127 0,127 0,127
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 5,653 5,653 5,653
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,081 0,081 0,081
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,003 0,003 0,003
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,258 1,258 1,258
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,060 0,060 0,060
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.