ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0057
Bilimsel isim :
Corylus avellena L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,30
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9560
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 670 670 670
Enerji kJ 2802 2802 2802
Su g 1,16 1,16 1,16
Kül g 2,28 2,28 2,28
Protein g 13,62 13,62 13,62
Azot g 2,57 2,57 2,57
Yağ, toplam g 61,28 61,28 61,28
Karbonhidrat g 10,13 10,13 10,13
Lif, toplam diyet g 11,54 11,54 11,54
Tuz mg 30 30 30
Demir, Fe mg 3,10 3,10 3,10
Fosfor, P mg 476 476 476
Kalsiyum, Ca mg 111 111 111
Magnezyum, Mg mg 167 167 167
Potasyum, K mg 645 645 645
Sodyum, Na mg 12 12 12
Çinko, Zn mg 2,00 2,00 2,00
Selenyum, Se µg 1,8 1,8 1,8
Tiamin mg 0,465 0,465 0,465
Riboflavin mg 0,145 0,145 0,145
Niasin mg 1,993 1,993 1,993
B-6 vitamini, toplam mg 0,450 0,450 0,450
E vitamini α-TE 18,93 18,93 18,93
E vitamini, IU IU 28,21 28,21 28,21
Alfa-tokoferol mg 18,93 18,93 18,93
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,779 4,779 4,779
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 47,451 47,451 47,451
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 6,179 6,179 6,179
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,303 3,303 3,303
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,370 1,370 1,370
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,053 0,053 0,053
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,053 0,053 0,053
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,082 0,082 0,082
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 47,299 47,299 47,299
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,070 0,070 0,070
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 6,085 6,085 6,085
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,094 0,094 0,094
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.